Praktijkspeuren

Bij praktijkspeuren gaat het erom dat de combinatie (U als "handler" samen met uw hond) probeert als team een vermiste persoon te vinden. De hond gebruikt aangeboren mogelijkheden om geuren te onderscheiden, dát hoeft niet aangeleerd te worden, alleen bekend raken met de taak: Wat wordt er verwacht? De hond leert zich te focussen op de aangeboden persoonsgeur en het volgen van dit geurspoor.

U heeft als handler meer te leren: observeren van de lichaamstaal van uw hond, correcte lijnvoering om de hond te faciliteren, invloeden van terrein en weer inschatten, hulp bieden als uw teamgenootje de geur even "kwijt" is en nog veel meer.

Voor zowel u als uw hond is praktijkspeuren een intensieve bezigheid. Fysieke en mentale uitdaging, ideaal voor combinaties die een uitlaatklep zoeken om samen lekker aan de slag te gaan. Ook voor de onzekere hond kan praktijkspeuren veel opleveren: U geeft de hond verantwoordelijkheid (voor het spoor), vertrouwen én werkt samen. Het zelfvertrouwen van de hond kan zich hierdoor positief ontwikkelen.

Bij interesse, vragen of om een activiteit te plannen... neem gerust contact op via de contactpagina.

 


Samen op pad

On Track - Outdoor is opgeleid bij o.a. het Speurhonden Training Center

Op zoek naar het juiste spoor


De lessen praktijkspeuren zijn altijd in de vorm van privé-training: individuele lessen, waarin ik persoonlijk maatwerk bied:

  • proefles  (1 uur) tegen gereduceerd tarief: 35,- euro
  • privé les (1 uur) standaard-tarief: 50,- euro

Maak jouw eigen website met JouwWeb